Lovci na zlato u Sibiru sedam dana jeli ljudsko meso

Abdulajev, Aleksej Gorulenko i još dvojica muškaraca još u avgustu su krenuli automobilom ka reci Sutam, u blizini grada Dipkuna u Sibiru, ali su nazad morali da krenu pešice. Dvojica preživelih morali su da pešače više od 100 kilometara po najtežim uslovima, a u divljini ih je pronašao spasilački helikopter, javlja "Blic".

Preživeli su u početku tvrdili da su drugu dvojicu članova lovačke ekspedicije morali da ostave u lovačkoj kućici, jer je jedan od njih navodno bio povređen i nije mogao da nastavi put. Spasioci su, međutim, prateći njihov trag kroz tajgu, otkrili ljudske ostatke sa tragovima udaraca sekirom. Veći deo mekog tkiva je nedostajao, a na kostima nije bilo tragova kandži ili zuba, što bi bio slučaj da su ih pojele životinje.

Kada je suočen s dokazima, Abdulajev je priznao da su on i Gorulenko pribegli kanibalizmu, ali tvrde da je čovek kojeg su pojeli već bio mrtav kada su odlučili da ga pojedu. Prema njegovim rečima, taj čin im je omogućio da prežive nedelju dana.

Patolozi bi tek trebalo da potvrde uzrok smrti čoveka čiji su ostaci pronađeni, kako bi utvrdili da li je umto prirodnom smrću ili je ubijen. Sudbina četvrtog člana ekspedicije još nije poznata, a potraga je u toku.

Ruski mediji spekulišu da cilj njihovog puta u Sibir nije bio lov, već potraga za rezervama zlata, kojih u tom delu Rusije ima u velikim količinama.

Pogledajte još