Film Tvrđava: Ljubav monaha i odbačene dece

U moru dokumentarnih filmova, izdvojio se jedan ruski koji je mnoge naterao na suze i razmišljanje.

Priča o igumanu Mihailu koji je sa svoja četiri monaha podigao manastir i u njemu primio 140 siročadi koji imaju hranu, smeštaj, školu i sve što im je potrebno za normalan život predstavlja podvig koji se retko sreće u današnjem svetu.

(old_image)

- Ja ne mogu da gledam da dete ostane samo na ulici. Morao sam da ih prihvatim, a Bog mi je dao snagu da im pomognem. Pitaju me -Šta će biti posle s njima? -To su moja deca. Moje je da im obezbedim dom, hranu i posao kasnije...a da li će se udavati i ženiti, to je njihova stvar - kaže otac Mihail, starešina manastira.

Manastir je podignut 1994.godine, a danas predstavlja pravu "Tvrđavu", jer je pored prva Crkve izgrađeno još 4, kao i konaci u kojima borave monasi i deca koju su roditelji ostavili.

Među njima ima i onih koji boluju od teških bolesti, ali otac Mihail se potrudio da im obezbedi najbolje lekare kako bi pobedili bolest.

Film obiluje dirljivim scenama i pravim dokazima ljubavi.

Ono što je glavno, jeste misao jednog deteta da je i najjadniji čovek na svetu vredan ljubavi i pažnje, samo se treba posvetiti oko njega.

Posle gledanja ovog filma, vratiće vam se vera u dobre ljude koji su sve dali kako bi pomogli drugima. I to onima kojima najviše treba pomoći. Da bar malo osete ljubav, jer nema većeg gubitka za dete nego da ga ostave roditelji.

A otac Mihail sa svojim monasima se pokazao kao dobar roditelj i još veći čovek.

Prenosimo vam ceo film o nesebičnoj ljubavi i radosti života pored svih nedaća.

Pogledajte još