Euleks odlučuo: Ljimaj ostaje u pritvoru

Mešovito veće troje Euleksovih i dvoje domaćih sudija, kojem je predsedavao Euleksov sudija iz Vrhovnog suda, odbilo je kao neosnovana četiri zahteva za zaštitu zakonitosti u "predmetu Klečka" u kome se optuženi terete za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zatvorenika.

Mešovito sudsko veće odbilo je kao nesnovan zahteve advokata da se četvorice osumnjičenih u predmetu Klečka, medju kojima je i Fatmir Ljimaj, ukine jednomesečni pritvor, saopšteno je danas iz Euleksa., prenosi "Smedia".

Sud je 12. decembra odbio kao neosnovane zahteve koji su podneti u ime okrivljenih Nasera Krasnićija, Fatmira Ljimaja, Nasera Šalje i Nedžmija Krasnićija, protiv odluke Okružnog suda u Prištini od 24. novembra ove godine i protiv odluke Vrhovnog suda Kosova od 27.novembra ove godine.

Okružni sud u Prištini je 24. novembra ove godine četvorici okrivljenih odredio sudski pritvor u trajanju od mesec dana.

Da podsetimo, Vrhovni sud Kosova je 27. novembra odbio žalbe odbrane izjavljene na prvostepenu odluku. Sudsko veće je, pored toga, proglasilo prihvatljivim dokaze Agima Zogaja, poznatog kao "svedok X", kao i dokaze koji su pronađeni prilikom pretresa prostorija Nasera Krasnićija i Fatmira Ljimaja.

Takođe, Okružni sud u Prištini je na prvom suđenju "predmet Klečka" podelio u dva dela i donete su dve presude. Sud je tada dokaze Agima Zogaja proglasio neprihvatljivim i kroz obe presude oslobodio sve optužene.

Pogledajte još