Suzana Perić

Naša najaktuelnija kreatorka Suzana Perić, poznata po sjajnim modelima, ali i poznatim ličnostima koje ih nose, predstavila je svoju najnoviju kolekciju “Ole” inspirisanu Meksikom. Kristalna dvorana hotela "Hajat" na trenutak nas je preselila u taj daleki grad, pun cveća, boja i neizbežnih marijača.

Suzana nas je uvela u blještavi svet boja Meksika, uz živu svirku marijača. Ovo je, moglo bi se reći, do sada najlepša kolekcija, koja zrači i osvaja optimizmom i životnom radošću. Duge haljine su imperativ ovoga leta, a lepršavost i posebnost kojom odišu pružaju svakoj ženi osećaj posebnog zadovoljstva, tajnovitog seksipila i zavodljive lepote. Tradicionalni elementi, kao što su cvetni vez, romantična čipka, volani i pletenice u svim varijacijama su inovativno ukomponovani sa modernim elementima, kao što su otkrivena ramena i asimetrični izrezi. Osnovni material je svila, ultratransparentna, bela i tirkizna sa modernim trendovskim mustrama žarkih letnjih boja.

Elita srpske scene smestila se, a gde bi nego u prvi red, kako bi osmotrili šta je to novo što ova kreatorka preporučuje za predstojeće toplo leto. Tako su se, jedni pored drugih, našli Goga Sekulić i Goca Tržan, koje su sve vreme ćaskale. Nedaleko od njih sedeo je fudbaler Crvene zvezde Nikola Lazetić, Isidora Bjelica, Ana Stanić, Iva Štrljić, Olja Ivanjicki, Aleksandra Radović sa svojim dečkom Aleksandrom Zeremskim. Preko puta svoje mesto zauzela je pevačica Dajana Tripunović, koja je iz nepoznatih razloga pred sam početak revije napustila salu.

Suzana Perić je diplomirala na Akademie Mode Design u Dizeldorfu 2000. godine. Od 1999. godine radi u kompaniji STEM, gde je odgovorna za new trend kolekcije, od razvoja do proizvodnje, a od 2000. godine dizajnira sopstveni brend “SP”. Suzana je predstavljala svoje modele kako na brojnim samostalnim revijama, tako i na modnim događajima u Dizeldorfu, Kelnu, Parizu, Njujorku…..

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još