Odlučeno: Đilas "pada" najkasnije do 21.januara!

Na tom sastanku bilo je reči o aktuelnoj političkoj situaciji, državnoj platformi za Kosovo i Metohiju, odnosima unutar koalicije, ali i o promeni vlasti u onim gradovima gde to još nije urađeno, pa i u Beogradu, prenosi Telegraf.

- Prekomponovanje vlasti u glavnom gradu treba da se uradi između Božića i Srpske nove godine, a 21. januar je krajnji rok. Ukoliko se ne vide rezultati, ide se na vanredne izbore – dogovorili su čelnici socijalista.

Lider SPS-a i premijer Srbije Ivica Dačić rekao je na pomenutom sastanku da se on i njegova partija ne boje izbora.

- Još nikakva zvanična inicijativa iz tabora naprednjaka na temu izbora nije stigla, tako da o tome još ne možemo da pričamo, ali traženo je od nas da se vlast u Beogradu prekomponuje posle Božića – rekao je prvi čovek SPS-a.

On je, prema našim saznanjima, dodao da će socijalisti, “kao ljudi od reči”, ispuniti svoje obećanje i uraditi sve kao što su i rekli svojim koalicionim partnerima, ali da je iluzorno očekivati od socijalista da pokrenu inicijativu za smenu vlasti u Beogradu, jer, kako je rečeno, to treba da urade jače stranke u Skupštini grada Beograda.

Na sastanku je utvrđeno da će SPS uraditi sve da ispoštuje dogovor s koalicionim liderima, ali je takođe zaključeno da nije nemoguće da se u januaru ili februaru raspišu vanredni izbori.

(Telegraf)

Pogledajte još