Klirit Art u Galeriji ULUS

U četvrtak 6. jula 2006. godine u 20:00 u Galeriji ULUS-a prisustvovali smo svečanom otvaranju izložbe radova nastalih u Fabrici Galenika -Klirit -na Likovnoj kolonoji Klirit Art 2005/06 - autorskom projektu Vere Vitorović, istoričar umetnosti. Izlagači su članovi ULUS-a- 13 umetnika- različitih generacija, senzibiliteta i likovnog izraza: Đorđe Arnaut, Boško Atanacković, Novica Babović, Milun Vidić, Vladan Ljubinković, Gordana Kaljalović Odanović, Vesna Marković, Željka Momirov, Đorđe Odanović, Rajko Popivoda, Aleksandar Pribićević, Vojin Rajović i Rada Selaković.
Izložbu je otvorio generalni direktor D. P. Galenika Klirit Milovan Tasić, dipl. ing. (Organizacioni odbor kolonije) govoreći o značaju saradnje umetnika i privrede, koja je u radu ove kolonije bila osmišljena i realizovana kao dvosmerna i na obostrano zadovoljstvo. Vera Vitorović, autor projekta se zahvalila svima koji su pomogli da do realizacije ovog projekta dođe i izrazila nadu da će se ova saradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo.
A nama je ostalo samo da uživamo u slikama, objektima i skulpturama izvedenim u ovom plemenitom materijalu širokog dijapazona mogućnosti, uz čašicu razgovora i hladnih osvežavajućih pića, što u galeriji što ispred galerijre u prijatnom razgovoru u finom društvu.
A vama preporučujemo- dođite!!!

Pogledajte još