Eksplozija plinske boce srušila pola kuće u Kraljevu!

"Do eksplozije plinske boce je došlo sinoć posle 23.30 sati, a od detonacije su srušeni krov i deo zidova porodične kuće", izjavila je danas Tanjugu portparol kraljevačke policije Kristina Nikolić.

Više od pola kuće porodice Pajović iz Kraljeva uništeno je u eksploziji plina. Nesreća se dogodila prilikom zamene boce. Niko od ukućana nije povređen. U domu porodice Pajović, u Boračkom naselju u Kraljevu, eksplodirala je plinska boca od 12 litara, pri čemu je više od pola kuće uništeno.

Vlasnik ove kuće, Zoran Pajović tvrdi da je iz pune boce, prilikom zamene, plin počeo nekontrolisano da izlazi, a pošto je u blizini bio otvoreni plamen na šporetu, u deliću sekunde je uspeo da istrči iz prostorije gde je eksplozija nastala.

„Detonacija je otišla na spoljne zidove, tako da je polovina kuće totalno urušena“, kaže Pajović.

Nesreća se dogodila oko ponoći i svi ukućani, Zoranova supruga i dve kćeri bile su u prostorijama na drugoj strani kuće. Prve komšije tvrde da su delovi crepa i stakla leteli i preko krovova obližnjih kuća.

„Celo dvorište je bilo puno srče. Veliki komadi stakla bili su na terasi, stepenicama, svuda po dvorištu“,
objašnjava prva komšinica Rosa Milošević.

Kuća Pajovića je površine 80 kvadratnih metara. Nastradala je kompletna krovna konstrukcija i noseći stubovi. Odmah nakon dojave intervenisala je vatrogasna jedinica, ali požar ipak nije izbio.

Izvor: Tanjug/RTS

Ona je rekla da je oštećen i nameštaj u objektu u Ulici Đure Daničića kao da je evidentirana velika materijalna šteta, ali da na sreću nije bilo povređenih.

Uviđaj su izvršili pripadnici lokalnog Sektora za vanredne situacije kao i kriminalistička policija, dodala je Nikolić navodeći da je u toku istraga o uzrocima eksplozije.

Pogledajte još