Branka Katić sa suprugom Džulijanom Farinom na beogradskoj premijeri njegovog filma "Ćerka najboljeg prijatelja"

Priča filma "Ćerka najboljeg prijatelja" (The Oranges) delo je scenarista Ijana Helfera i Džeja Reisa delimično je zasnovana na istinitoj romasi ćerke iz jedne harmoniče porodice i prijatelja njenih roditelja.

SAZNAJ: O čemu se radi film "Ćerka najboljeg prijatelja"?

- Prvo pitanje je bilo šta bi se dogodilo kada bi Nina pozvala roditelje na večeru. Snaga i humor filma počivaju na delikatnoj ravnoteži u njihovom odnosu koji je šokantan za obe porodice, ali ne i za publiku - kažu scenaristi filma.

POGLEDAJ: Trejler filma "Ćerka najboljeg prijatelja"

Za režiju ove komedije bio je zadužen britanski reditelj, Džulijan Farino, veteran dokumentarnih i televizijskih serija među kojima su i hitovi "Entourage" i "Big Love". Međutim, na našim područjima ovaj talentovani reditelj pre svega je poznat kao suprug naše-a-svetske zvezde Branke Katić. Zajedno sa suprugom, reditelj Farino će doći na beogradsku premijeru filma "Ćerka najboljeg prijatelja" koja je zakazana za četvrtak, 20. decembar u 20h.

O izboru Farina za reditelja ovog filma, scenariste Helfer kaže:

- Bilo je mnogo reditelja koji su bili zainteresovani. Džej me je zamolio da razgovaram sa Džulijanom, jer su oni prijatelji koji su radili ranije zajedno, i njegov senzibilitet je bio upravo ono što je bilo potrebno. On ima sjajan osećaj za humor i uneo je srce u ovo.

Džulijan Farino priznaje da mu je njegovo dosadašnje iskustvo dalo inspiraciju:

- Nikada nisam razmišljao o ovom kao američkoj ili o prigradskoj priči, film je veoma univerzalan u svojim temama. To je priča o majkama i ćerkama, muževima i ženama, porodicama i prijateljstvima i ove teme su zajedničke svima.

Međutim, ovog filma ne bi ni bilo da Hju Lori, britanski glumac poznat po ulozi neodoljivog mizantropa iz serije “Doktor Haus”, nije uspeo da svoj užurbani raspored uskladi sa snimanjem ovog filma. Pored Lorija, u film "Ćerka najboljeg prijatelja igraju jednako talentovani Ketrin Kinir, Oliver Plat i popularna Bler Voldorf iz serije "Gossip Girl" - Lejton Mister.

- Položio sam sve nade u njega od samog početka. On ima jedinstveni spoj šarma, inteligencije, lakoće igranja i ne postoji ništa predatorsko u njemu. Ako biste osetili Dejvidovu pojavu baziranu na želji i seksualnosti, cela stvar bi bila destruktivna - kaže reditelj Farino o Hjuu Loriju.

- U ovom filmu imate dva problema. Jedan je da ga predstavite publici tako da veruje u njega, a to može da bude dovoljno veliki problem, ponekad nepremostiv. Drugi problem je to što, ne samo da treba da poveruju, oni moraju to da odobre. Da biste dobili obe stvari, bilo je vrlo nezgodno za glumce, ali i za reditelja, i mislim da je Džulijan bio od početka na pravom putu. On je shvatio kako ljudi mogu, protiv svoje volje, da završe navijajući za ovaj par. Oni nisu Boni i Klajd, ne pljačkaju banke, ali u prigradskom svetu, oni su odmetnički par, a Džulijan je uvek imao vrlo jasnu ideju o tome kako da vodi film - kaže popularni doktor Haus, odnosno Hju Lori o filmu "Ćerka najboljeg prijatelja".

Pogledajte još