Horoskopski znaci i zimski odmor

OVAN - I na odmoru tražite uzbuđenja i avanture, pa za vas nisu "stroge" šeme i paket aranžmani. Volite da istražujete divlje, zabranjene predele, da se zavučete u neku pećinu i proučite njenu unutrašnjost, da se popnete na neku strmu liticu odakle možete da uživate u pogledu. Vašu vatrenu prirodu privlače tople i egzotične zemlje, pa će vas oduševiti safari, reli ili obilazak piramida. Osvojiće vas tajanstvena Indija, ali i Togo, Kenija, Izrael, Irska, Korzika.

BIK – Prija vam ambijent seoske idile, a ukoliko ste na moru, sve mora da bude prvoklasno, od hotelske hrane do sobe sa pogledom na more. Uživate u razgledanju starih građevina i renesansnih slika, pa su Grčka i Italija kao stvorene za vašu senzibilnu umetničku dušu. Oduševiće vas i dvorci Loare, a nećete odoleti ni Veneciji i Amsterdamu ili seoskom ambijentu Toskane. Prijalo bi vam i putovanje po Tunisu, Maroku, Čileu i Kipru.

BLIZANCI - Volite raznovrsnost i promene, modernizam i brzi tempo. Ukoliko vam se svakodnevno nešto ne događa, postoji opasnost da vam na odmoru bude dosadno. Jer, vi volite miris asfalta, vrevu i svetla velegrada, pa London, Pariz, Njujork ili Monte Karlo mogu da vam pruže ono čime ćete da utolite svoju intelektualnu glad. Uživate u kulturnim i u društvenim zadovoljstvima, razgledanju muzeja i galerija, ali i u šopingu, obilasku prodavnica i tržnih centara.

RAK - Romantični ste, pa bi vam prijao odmor u nekoj zabačenoj seoskoj idili, između šuma i planina, u blizini jezera. Vaša tradicionalna priroda čezne za krevetom koji škripi, drvenom kućicom u cveću, kućnim ljubimcem na ognjištu. Jer, vi svako mesto umete da pretvorite u topao, domaći ambijent kako biste na taj način dali oduška svojim emocijama. Oduševiće vas mađarske banje i spa centri, Venecija s gondolama, Mauricijus, grčko ostrvo Kefalonija, Bled, Bohinj, Kranjska Gora.

LAV - Prija vam odmor u luksuznim mestima koja blješte, pa zabačene i skromne sredine nikako nisu za vas. Birate uglavnom hotel najviše kategorije, jer priželjkujete siguran provod i jake utiske. Volite da razgledate crkve i katedrale i da posećujete živopisne festivale. Istok vas privlači svojom egzotičnom raskoši, ali ste ipak najsrećniji kada vas obasjaju svetla mondenskih metropola, kao što su Rim, Barselona, Tokio, mada bi i Kanarska ostrva mogla da vam pruže potpuni doživljaj.

DEVICA – Na putovanjima želite nešto i da naučite, volite da slažete utiske i analizirate doživljena iskustva. U zimskom periodu, više vas privlači čist vazduh nego gužvom pretrpani centri. Za odmor birate mesta i predele poznate po svojoj netaknutoj prirodi i lekovitosti. Ništa vas ne čini tako srećnom kao, na primer, šetnja prelepim planinskim predelom. Švajcarska, sa svojim redom i mirom, savršena je zemlja za vas, a dopadaju vam se i Velika Britanija, Brazil, Grčka i Švedska.

VAGA - Volite uzbuđenja koja pružaju veliki gradovi i metropole. Društveni ste, ali na prvom mestu esteta, pa za odmor birate mesta poznata po lepoti arhitekture, koja nude i kulturna događanja. Ništa vam tako ne smeta kao prljavština, neukus i neljubaznost. Atina i Rim, sa svojim muzejima, spomenicima i festivalima, gradovi su koji mogu da vas oduševe. Kao i Baden Baden, Edinburg, Marbelja, Beč, Sanremo, Savoja, Austrija, Aspen, Bretanja, Češka, Slovačka, Egipat.

ŠKORPIJA - Sazdani ste od strasti, uvek u potrazi za snažnim emocijama i uzbuđenjima, pa i odmor treba da vam bude jedno nezaboravno iskustvo. Magnetski vas privlače misteriozna mesta, sve ono što je nedostupno i divlje. Volite da proučavate tajne iščezlih civilizacija ili okultnih mesta, privlače vas Tibet, Peru, Indonezija, Novi Zeland, Korzika, norveški fjordovi. A Baleari, Venecija, Kartagina, Kalgari, grad kauboja i nafte, malo su "klasičnije" destinacije za vaš odmor.

STRELAC - Volite akciju i avanturu, pa za vas nije duži boravak na jednom mestu. I na odmoru volite da pronađete neku zanimaciju kroz sport, istraživanja, edukaciju. Spuštanje niz Amazon, afrički safari, lov na krokodile, jedrenje na divljim talasima. "Vaše" zemlje su Kanada, Kina, Španija i Portugalija. Odlično se zabavljate u kockarnicama Monte Karla, a kako vas mesto ne drži, prijalo bi vam i kružno krstarenje uz obalu Španije, Andoru, Azurnom obalom, sa obilaskom Nice, Napulja, Pize i Palerma.

JARAC - Ekonomični ste i vrlo trezveno birate svoje "mesto pod Suncem". Ukoliko posle dugog planinarenja ipak odlučite negde da krenete, prvo ćete se zapitati da li je to destinacija za vaš džep. Mesto koje vi izaberete mora takođe da bude pogodno za obnavljanje energije koju gubite stalnom brigom o budućnosti. Potrebna vam je klima bogata čistim i nezagađenim vazduhom koja vas čeka na Zlatiboru ili u nekoj alpskoj oazi koja nudi rekreaciju brdskim biciklom, splavarenje i vožnju kanuom. Uvek u potrazi za duhovnim i fizičkim napretkom, možete da pođete i u osvajanje Himalaja ili meditiranje na Tibetu, a privlače vas i Indija, Sardinija, Sicilija, Andi, Kanarska ostrva.

VODOLIJA - Vaša nekonvencionalna priroda ne voli planirana putovanja, mnogo vam je draži iznenadni beg. Ne priznajete barijere jezika i kulture i volite ljude svih boja kože. Da imate svoju letelicu, rado biste na odmor skoknuli i do Jupitera. Birate neobična mesta za odmor. Mesto gde se susreću Tihi i Atlantski okean, Kejp Horn, moglo bi da vas oduševi, a prijalo bi vam i putovanje zapadnim Sredozemljem, obilazak Istanbula, Rodosa, Krita, Tunisa ili San Sebastijana. Vaše zemlje su Aljaska, Bavarska, Češka, Slovačka, Rusija.

RIBE - Vrlo ste senzibilni, pa od svog odmora očekujete mir i samoću, jer to je jedini način da za sobom zatvorite vrata grube realnosti. Buka prenaseljenih gradova nije za vas, već prirodne lepote koje mogu da se nađu u opisima iz bajki. Na odmoru se stapate sa okolinom i kao kameleon upijate sve boje i utiske. Prepuštate se sanjarenju i uživanju u svetu čiji ste vi autor. Jezerima bogata Škotska može da bude vaša zemlja iz snova, ali i obale Krita, plaže Kopakabane, Sejšeli, Tajland, ostrvo Mistik u Karipskom moru.

(Novosti)

Pogledajte još