Tumbaković: Povratak Džajića odličan za srpski fudbal!

"To je dobro, pre svega za srpski fudbal, a govorim iz pozicije našeg velikog rivalstva. Sa njim može da se sarađuje, a i privatno smo veliki prijatelji. Jako mi je drago što se vratio u klub, mislim da možemo zajedno da usmerimo neke strateške stvari za dobrobiti srpskog fudbala", rekao je Ljubiša Tumbaković novinarima na stadionu Partizana.

On je ponovio da večiti rivali "ne mogu da kopaju rovove i da se gledaju preko nišana".
"Moramo da imamo dobru saradnju, da podignemo sve na viši nivo, da negujemo pravi rivalitet, poštovanje i dobre međusobne odnose", istakao je direktor crno-belih.

Kada je u pitanju predstojeći zimski prelazni rok Ljubiša Tumbaković je naveo da osim za Stefana Šćepovića, koji je želja Korejaca, za druge igrače još nema konkretnih ponuda.

"Ljudi iz Koreje su vrlo uporni i ubedljivi i za taj posao može da se kaže da je blizu realizacije. Za ostale, u principu još nema konkretnih ponuda, sve se to svodi na neke priče", naglasio je Ljubiša Tumbaković.

On je istakao da je cilj crno-belih da do početka priprema 14. januara imaju jasnu situaciju sa kakvim timom će ući u drugi deo sezone.

"Razgovaraćemo o potencijalnim transferima, sve do poslednjeg mogućeg trenutka, a to je 14. januar, jer hoćemo da vidimo šta nama najviše odgovara. Vrlo je realno da "skockamo" ekipu do početka priprema i u principu već sada imamo jasnu sliku našeg igračkog potencijala", kazao je Tumbaković.

Ljubiša Tumbaković je rekao da Lazar Marković u ovom prelaznom roku neće otići iz Partizana, da za Libijca Mohameda Zabiju postoji opcija da ode u Jagodinu, dok je Brazilac Eduardo, koji zbog povrede nije igrao u prvom delu sezone, otputovao u domovinu i moguće je da tamo nastavi karijeru.

"Na dobrom smo putu, posedujemo lep početni kapital, a imamo i korektne rezultate u domaćoj ligi. Takođe, odigrali smo 12 utakmkica u Evropi, što je od velike koristi za mlade igrače koje smo promovisali", zaključio je Ljubiša Tumbaković.

Partizan je jesenji deo šampionata Srbije završio na liderskoj poziciji sa šest bodova više od Crvene zvezde.

(Tanjug)

Pogledajte još