Sigurno je: Мišković će Novu godinu čekati u zatvoru

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković gotovo izvesno će Novu godinu i Božić dočekati u Okružnom zatvoru u Beogradu, s obizom na pravosnažnost sudskog rešenja o određivanju pritvora do 30 dana, koji mu po toj odluci može trajati do 11. januara, javlja Tanjug.

Nakon isteka 30 dana, o produženju pritvora za do dva meseca Miškoviću ponovo će odlučivati Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda, koje je juče odbilo žalbu njegovog, ali i branilaca još šestorice osumnjičenih za izvlačenje para iz putarskih preduzeća.

Ukoliko i po isteku još dva meseca ostanu iza rešetaka, Zakonik o krivičnom postupku predviđa da o daljem produženju pritvora odlučuje Apelacioni sud u Beogradu, sve do podizanja optužnice, koja u tom slučaju mora da usledi u roku od šest meseci od pritvaranja osumnjičenih.

Miškoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Saslušanje svedoka moglo da počne sutra, a za sada je predviđeno da tužilaštvo za organizovani kriminal sasluša desetak svedoka koji su direktno povezani sa događajima za koje se terete osumnjičeni, a iz njihovih iskaza dalje proceni potrebu za saslušanjem drugih lica.

Pogledajte još