Lajonsi savladali Borac 77:64

VRŠAC, 13. aprila 2009. (Beta) - Košarkaši Lajonsa su u drugom kolu grupe B Svislajon Superlige Srbije savladali Borac iz Čačka sa 77:64 (20:11, 21:17, 21:11, 15:25).

Vrščani, prvaci Svislajon lige, tokom ligaškog dela takmičenja pretrpeli su svega dva poraza i to oba od Borca, ekipe sa kojom će se do kraja takmičenja po grupama boriti za peto mesto koje vodi u regionalnu NLB ligu.

Lajonsi su utakmicu rešili još u prvoj četvrtini, ali su propustili šansu da Borcu u Čačku gostuju sa daleko većom razlikom od 13 poena, jer su u 25. minutu imali prednost od 20 poena (52:32).

Najefikasniji u Lajonsima bio je Saša Ocokoljić sa 17, dok je Radovan Marković dodao 13 poena.

U ekipi Borca Nikola Žigeranović postigao je 20 poena uz sedam skokova, dok je Bojan Radetić dodao 12 poena.

Trener Lajonsa Dejan Mijatović rekao je posle utakmice da je večerašnji duel za njih bio psihološki težak, jer u trci za peto mesto nisu imali pravo na kiks.


"Za nas je moranje bio veliki psihološki pritisak. Borac je jedna od najnezgodnijih ekipa, ušli smo u meč sa maksimalnim respektom, a od igrača sam tražio samo pobedu, makar i minimalnu. Najvažnije i jeste da smo pobedili. Imamo sedam dana da se pripremimo za Crvenu Zvezdu u "Pioniru", a tada počinje i ubitačni ciklus igranja", rekao je MIjatović.

Trener Borca Rasko Bojić čestitao je Lajonsima na, kako je rekao, apsolutno zasluženoj pobedi koju su gradili u sve četiri četvrtine.

"Izgubili smo u prvoj četvrtini, jer su Lajonsi sa velikom prednošću odredili dalji tok utakmice. Pružila nam se prilika da priđemo, ali teško je u takvim okolnostima parirati individualno jakoj ekipi kakvi su Lajonsi", rekao je Bojić.

Lajonsi: Popović 6, Vlašković 9, Vajt, Marković 13, Jorović 9, Ocokoljić 17, Mirković 8, Čakarević, Marjanović 6, Kovačević, Knežević 6, Jevđić 3;

Borac: Žigeranović 20, Bodić, Kesić 4, Stefanović 9, Zocević, Marić 8, Dedijer, Radetić 12, Vasilić, Tubak, Radisavljević 7, Pilčević 4;

Hala: Hemijsko-medicinska škola, Vršac Gledalaca: 850 Sudije: Nešković, Juras, Ličina.

Pogledajte još