U Skupštini nastavljena rasprava po dnevnom redu

BEOGRAD, 14. aprila 2009. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u utorak sednicu minutom ćutanja za policajca Vladimira Grandića koji je poginuo dok je pokušavao da uhapsi osumnjičene za pljačku u Zrenjeninu.

Na početku sednice, na čijem dnevnom redu je 49 tačaka, poslanici su postavljali pitanja Vladi Srbije. Poslanica Srpske radikalne stranke Marina Raguš upitala je premijera Mirka Cvetkovića i ministra policije Ivicu Dačića kako vlada misli da sa budžetom umanjenim 26 odsto uspešno vodi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Poslanica je ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića pitala kako će biti ispunjeni prioriteti njegovog resora - izgradnja Koridora 10 s obzirom da, kako je navela, nije obezbeđen novac za eksproprijaciju zemljišta na trasi tog transevropskog puta.

Poslanica kluba Napred Srbijo Jorgovanka Tabaković ponovo je pitala zašto je vlada objavila plate u agencijama sa iznosima samo za februar 2009. godine i zatražila objavljivanje primanja u agencijama i javnim preduzećima koja obuhvataju sve isplate za 2008. godinu, sa svim bonusima.

Posle postavljanja poslaničkih pitanja, Skupština je nastavila objedinjenu načelnu raspravu o Predlogu zakona o Fondu za razvoj Srbije, izmenama i dopunama Zakona o privrednim komorama i o Predlogu zakona o prestanku važenja Zakona o Fondu za osiguranje i finansiranje spoljnotrgovinskih poslova.

Pogledajte još