Oprez u saobraćaju! Sneg otežava vožnju, uveče poledica

Na Crnom vrhu kod Bora magla smanjuje vidljivost na 20 do 30 metara, dok sumaglice ima dolinom južne Morave, na severu Bačke, u delovima Banata i na širem području Beograda.

Na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su uglavnom vlažni i saobraćaj se za sada obavlja bez većih problema, a na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Mačve, Kolubare, Vranja, Čačka, Kolubare i Beograda.

Na celom području Banata saobraćaj je usporeniji zbog zaostalog snega, a ujutro i uveče je moguća poledica. Na pojedinim putnim pravcima važi zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom, gde je za ostale kategorije vozila obavezna zimska oprema.

Temperaturne razlike uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored kamenih kosina.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana naputevima u Srbiji evidentirano je 97 saobraćajnih nezgoda, dok je 28 osoba teže i lakše povređeno. U Beogradu je zabeleženo 56 udesa, u kojima je sedam osoba povređeno.

(Kurir)

Pogledajte još