Oproštajna poruka za ubijenog najboljeg druga

Iako je ovo samo jedna od dirljivih poruka u znak sećanja na žrtve mahnitog pohoda 20-godišnjeg Adama Lance, brzinski se proširila internetom nakon što ju je uz zajedničke fotografije dečaka na svom Tviter profilu objavila reporterka “USA Today”, Jamihe Alkindor. Dirljiva poruka mnoge je rasplakala. Džek je, podsetimo, sahranjen u ponedeljak, kao jedna od prvih žrtava od koje su se stanovnici donedavno mirnog američkog gradića oprostili.

Poznata američka kolumnistkinja Ina Hjugs pokolj u Njutaunu prokomentarisala je rečima: “Ono što se dogodilo proteklog petka postaje stara priča. I, ukoliko se političari i birači ne povedu zdravim razumom kad je u pitanju kontrola oružja, i mi i oni delimo odgovornost za ova ubistva. Postaćemo mentalno bolesna nacija ukoliko nastavimo da budemo prestravljeni” rekla je Hjugsova.

U svojoj kolumni, između ostalog, za one koji tvrde kako im oružje u kućama treba za zaštitu navodi i podatak da oružje u porodičnoj kući 12 puta češće dovodi do smrti člana porodice i značajno povećava šanse za samoubistvo.

 

Izvor:Index.hr

Pogledajte još