Nikolić danas sa liderima opozicionih stranaka o platformi

Nikolić će se u odvojenim susretima sastati sa predsednikom Demokratske stranke Draganom Đilasom, zatim sa predsednikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom, predsednikom Liberalno-demokratske partije Čedomirom Jovanovićem i sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom.

Sastanci će početi od 12 sati, saopštila je pres služba predsednika Srbije. Predsednik Srbije juče je o nacrtu platforme razgovarao sa ambasadorima zemalja EU, a u ponedeljak sa ambasadorima Rusije, Kine i Velike Britanije.

Dragan Đilas izjavio je večeras da će na sutrašnjem sastanku sa Tomislavom Nikolicem dobiti tekst državne platforme o Kosovu i dodao da bi bilo bolje da je DS bila uključena u ceo proces.

- Kosovo je državno a ne stranačko pitanje. Bilo bi mnogo bolje da smo kao najveća opoziciona stranka bili uključeni u ceo proces kako bismo dosli do konsenzusa i zaštite naših nacionalnih i državnih interesa - rekao je Đilas na konferenciji za novinare posle sednice užeg Predsedništva Demokratske stranke. 

Izvor: Tanjug

Pogledajte još