Policajcu koji svedočio protiv Joce Amsterdama prete na najgusniji način

Njemu je stigla SMS poruka sa broja telefona koji je registrovan u SAD i u kojoj mu se na najgnusniji način preti, prenose Večernje Novosti.

Policijski sindikat Srbije u sredu je najoštije osudio pretnje koje su Veljkoviću upućene na mobilni telefon i zatraženo je od MUP da mu se pruži sva moguća zaštita.

"Veljković je učestvovao u privođenju Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam tokom proslave njegovog rođendana. Preteća poruka, koja je prema prvim podacima, poslata sa Istočne obale SAD, potpisana je sa „Joca“. Kolega Veljković je pre mesec dana svedočio na suđenju Jociću, pa smo zbog ove pretnje ozbiljno zabrinuti za njegovu bezbednost", kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata.

U toku je provera da li je eventualno Jocić ili neko njemu blizak pretio Veljkoviću. O događaju je napisana službena beleška, podneta je krivična prijava Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal i o svemu je obavešten i sudija koja vodi postupak protiv Jocića.

Zoran Veljković je svedočio na suđenju Jociću novembra ove godine. Njemu se sudi za ometanje policajaca u obavaljanju službene dužnosti, jer se, kako navodi tužilac, opirao hapšenju. Ovaj pripadnik MUP je dodao i da je Jocić sve vreme privođenja pretio i psovao policiju.

Pogledajte još