Književnici i reditelji vrhovni članovi LDP-a

Književnik i dobitnik NIN-ove nagrade Dragan Velikić i reditelji Goran Marković, Lazar Stojanović i Slobodan Skerlić postali su članovi Političkog saveta Liberalno-demokratske partije.

Aktuelnim članovima, među kojima su istoričarka Latinka Perović, književnik Vidosav Stevanović i advokat Rajko Danilović, pridružili su se još i ekonomisti Vladimir Kravčuk i Aleksandar Stevanović, sociolog Mirko Đorđević, dramaturškinja Jelena Bogavac, novinari Dimitrije Boarov i Vera Šoti, te aktivisti civilnog društva Dragan Popović, Danica Stefanović i Ivan Simić.

„Jačanjem Političkog saveta nastavljamo da se razvijamo i okupljamo građanske snage, za šta DS više nije zainteresovana. Ohrabruje nas želja svih ovih uglednih ličnosti da s nama dele svoje političke poglede i ideje kako da Srbiju zajedno izvučemo iz stanja u kom se nalazi“, kažu u LDP.

U partiji čiji je predsednik Čedomir Jovanović smatraju da se u Srbiji nakon majskih izbora desio veliki korak unazad u demokratizaciji društva.

Kako ističu, „zemlja klizi u diktaturu jednog čoveka, ključni događaji se dešavaju van institucija koje se zaobilaze ili se na njihovo čelo dovode ljudi kojima nije tu mesto, javni život je ugušen, a svako racionalno mišljenje teško dolazi do izražaja jer se svakog dana pojavljuju novi tabloidi s ambicijom da budu batina protiv svakog ko se suprotstavi SNS-u“.

(Danas)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.