Amerikanka Olivija Kulpo proglašena za najlepšu ženu na svetu

Najlepša žena SAD-a Olivija Kulpo osvojila je krunu "Mis Sveta" (Miss Universe) i tako je vratila u Ameriku posle više od deset godina - pobedom na reviji u Las Vegasu.

Po završetku takmičenja u Las Vegasu, Olivija Kulpo je rekla da joj je čast što je predstavljala SAD na međunarodnom takmičenju lepote, uprkos tragediji koja je zadesila njenu zemlju.

- Nadam se da će moja pobeda ljudima malo popraviti raspoloženje - rekla je je 20-godišnja "najlepša žena na svetu."

Violončelistkinja i studentkinja Bostonskog univerziteta u sredu uveče u "Planet Holivudu" u Las Vegasu proglašena je najlepšom u konkurenciji 88 takmičarki koje su se borile za laskavu titulu najlepše na takmičenju lepote "Miss Universe."

Na takmičenju koje je u suvlasništvu Donalda Trampa i mreže NBC, Amerikanka nije pobedila od 1997. godine kada je krunu osvojila Bruk Li.

Titulu prve pratilje osvojila je Filipinka Džanin Tugonon, dok je Mis Venecuele Ajrin Sofija Eser Kvintero bila druga pratilja.

Kulpova je u junu pobedila na izboru za najlepšu devojku SAD, a njeni roditelji su renomirani muzičari. Sebe opisuje kao "štreberku koja je opsednuta sviranjem violončela".

Izvor: B92

Pogledajte još