Geopetikino novo izdanje "Indigo Bombaj"

No, poneta neobjašnjivom silom, ona jednog dana odlazi na živopisnu bombajsku pijacu gde
doživljava njoj nerazumljivo spiritualno iskustvo sa prodavcem boja. Egzaltiranu i ošamućenu, Anu pokradu ulični džeparoši, a u pomoć joj priskače zanosni, markantni Indijac Bistaraj.

Ono što na prvi pogled izgleda kao početak avanturističko-ljubavnog romana pretvoriće se u put samosučeljavanja i spoznaje unutarnjeg bića. Pomoću intrigantnog duhovnog vođe, i dečaka Garude koji svoj karmički dug otplaćuje poklanjanjem dela svog tela bolesnom vršnjaku, Ana postaje Anandamai Ma i u nekoliko navrata prolazi kroz zaljubljenost, bol, tugu, gnev, spokoj – sve u potrazi za svojim mestom i ulogom u univerzumu.

Iako bogat razgovorima o apstraktnom i neuhvatljivom, Indigo Bombaj čitaoca nosi ritmom koji može da stane uz rame najboljim kriminalističkim romanima. Ovaj roman je poput enciklopedije ezoteričnih slika na granici sna i jave, boja, mirisa, raskoši i siromaštva koji čine taj neverovatni grad. Uranjanjem u sve materijalne tekovine indijske kulture, čitalac se zajedno sa Anom u isto vreme i oslobađa materijalnog i doseže visine i dubine kojih nije ni bio svestan da u sebi nosi.

Pogledajte još