Minesota zaustavila Oklahomu, odlični Peković

Oklahoma ove sezone igra vrlo sigurno i postala je prvi tim u Zapadnoj konferenciji NBA lige, ali je rano jutros zaustavljena u Mineapolisu.

Prva zvezda tima Lav završio je meč sa 28 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok je crnogorski reprezentativac Peković doprineo trijumfu sa 24 poena i 10 skokova. Barea je postigao 18 poena, od čega 14 u poslednjoj četvrtini.

Trener Minesote Rik Adelman rekao je da je važno što je njegov tim savladao najbolji tim Zapada, ali da ima više ambicije.

"Važno je što smo ih pobedili, ali želim da dođemo na nivo gde ovo neće biti ništa posebno. Odigrali smo veliku utakmicu protiv najboljeg tima, ali smo u stanju da radimo takve stvari", rekao je Adelman.

Najbolji dvojac Oklahome pružio je još jednu sjajnu partiju. Kevin Durent je završio utakmicu sa 33 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Rasel Vestbruk doprineo sa 30 poena, 11 skokova I devet asistencija za Tander, koji nije poražen još od 23. novembra.

"Nije smak sveta, iako ljudi pričaju da će to da se desi danas, ali neće. Izgubili smo od dobrog tima. Igrali su snažno i pobedili nas. Imamo 21 pobedu i pet poraza i ostaje nam da nastavimo da treniramo", rekao je Durent.

Majami je u gostima bez problema pobedio oslabljeni Dalas sa 110:95. Maveriksi cele sezone igraju bez svoje prve zvezde Dirka Novickog, koji je ove nedelje prvi put trenirao posle artroskopske operacije kolena u oktobru. Osim toga nije igrao nisu igrali ni povređeni startni plejmejker Derek Fišer, kao i Elton Brend i Brendan Rajt.

Majami tako nije imao problema i vodio je sa 36 razlike u meču koji nimalo nije podsećao na susret ova dva tima u velikom finalu 2011. godine. Vodeći dvojac Hita, Lebron Džejms i Dvejn Vejd odsedeli su na klupi celu poslednju četvrtinu.

Džejms je posigao 24, a Vejd 19 poena. Najefikasniji u Dalasu bio je Džej Krauder sa 15 poena.

U poslednjoj sinoćnoj utakmici, Portland je kod kuće pobedio Denver sa 101:93.

Beta

Pogledajte još