Danas saslušanje prvih svedoka u slučaju Mišković

Počinje saslušanje prvih svedoka u istrazi protiv Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima. Kako RTS saznaje, danas bi trebalo da budu saslušana četiri svedoka.

Saslušanje prvih svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima počinje danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Kako RTS saznaje, danas bi trebalo da budu saslušana četiri svedoka.

Miroslav Mišković, njegov sin Marko, Milo Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra. Trojica osumnjičenih se brane sa slobode.

Prema navodima krivične prijave, Miškovići i Milo Đurašković su u periodu od 2005. do 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Sremput", "Bačkaput" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu u vrednosti oko dve milijarde i 870 miliona dinara.

Zajednički posao Miškovića i Đuraškovića započet je tokom 2005. godine kupovinom PZP "Beograd", koju je sa 23 miliona evra finansirao Miroslav Mišković i njegova kompanija "Hemslejd".

Izvor: RTS

Pogledajte još