Stanovnici s humorom čekaju "kraj sveta"

Australija je jedna od prvih zemalja gde je svanulo 21. decembra, a da se nsista neuobičajeno nije dogodilo.

Stranica društvene mreže Fejsbuk australijskog biroa za turizam je bila prebukirana porukama i pitanjima da li na australijskom kontinentu ima preživelih.

"Da, svi smo živi!", odgovorio je biro za turizam. "Dugujemo kalendaru Maja dobru reklamu jer smo prešli broj od četiri miliona obožavalaca naše strane na Fejsbuku", dodao je biro.

Na društvenoj mreži Tviter postavljene su poruke o kraju sveta. "Važna vest: Kraj sveta je odložen dok Liverpul ne pobedi u Prvoj ligi. Dobro je, mirni smo", napisao je igrač Mančester sitija Mario Baloteli.

Američku svemirsku agenciju Nasa su mnogi kontaktirali da pitaju kako da se ponašaju kad dođe do smaka sveta.

Na internet stranici Nase, posvećenoj takozvanim proročanstvima, Nasa je napisala: "Naša planeta se dobro snalazi već četiri milijarde godina, a pouzdani naučnici iz celog sveta tvrde da nikakve pretnje nema 2012. godine".

Neki međutim su preuzele mere opreza za kraj sveta. U Holandiji, jedan čovek je izgradio brod za 50 osoba, prenose holandski mediji.

"Maje nisu bili lude, ako pogledamo i biblijska proročanstva, planine će se istopiti kao vosak", rekao je sasvim ozbiljno Holanđanin Piter Frank van der Mir koji je napravio brod.

Centralna Amerika, gde se nalazila civilizacija Maja, priprema se nedeljama ne za kraj sveta već za prelazak u novu eru.

Na jednoj lokaciji Maja danas se očekuje između 15.000 i 20.000 posetilaca.

Ceremonije prelaska u "novu eru Maja" su počele još sinoć, raznim ritualima i plesovima na mestima gde je živeo taj narod koji nije predvideo ni - sopstenu propast.

Beta

Pogledajte još