Opozicija najviše kritikuje Predlog zakona o turizmu

BEOGRAD, 14. aprila 2009. (Beta) - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije najviše su u utorak kritikovali Predlog zakona o turizmu, navodeći da se iz predloženih rešenja ne vidi šta Srbija želi da uradi od turizma i kakva turistička zemlja želi da bude.

U objedinjenoj načelnoj raspravi o predlozima zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju, o standardizaciji, o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti i o turizmu, poslanici vladajuće koalicije su, međutim, istakli značaj usvajanja tih propisa u procesu pridruživanja EU i članstva u Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić upitao je ministra ekonomije Mlađana Dinkića zašto država ne ulaže u poljoprivredu umesto što ulaže u "elitne skijaške centre" i zašto se ne ulaže u seoski turizam.

Poslanik Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić rekao je da ta stranka neće podržati predloženi zakon o turizmu jer se njime, kako je ocenio, odstupa od Strategije razvoja turizma.

Na navode Ostojića da je mešanje države razlog što su prihodi od turizma veoma mali, Dinkić je rekao da ima stvari u koje država mora da se meša, pogotovo u vreme ekonomske krize.

Pogledajte još