Malovićeva sa zvaničnicima Saveta Evrope

STRAZBUR, 14. aprila 2009. (Beta) - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović u utorak je generalnom direktoru za ljudska prava i pravna pitanja Saveta Evrope Filipu Bojau predstavila reforme koje je Srbija ostvarila u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala kao i mere koje su preduzete u borbi protiv ekonomskog kriminala.

Malovićeva je agenciji Beta prenela da su zvaničnici SE izrazili "veliko zadovoljstvo" napretkom koji je Srbija ostvarila u izgradnji zakonskog okvira kao i u uspostavljanju institucija. Na sastanku je pozdravljena i reforma pravosuđa koja je u toku u Srbiji a dogovoreni su i brojni programi podrške za edukaciju u pravosuđu, ekspertize zakonskih tekstova i podrška u daljim reformskim aktivnostima.

Malovićeva je, kako je rekla posle razgovora, zvaničnicima SE prenela da je vlada Srbije odlučna da se "hrabro i beskompromisno suoči sa organizovanim kriminalom" u čemu će veliki značaj imati primena Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom, kao i izmene zakona o organizovanom kriminalu i reforma krivičnog zakonodavstva koji se pripremaju.

Pogledajte još