Sudbina dečaka potresla svet: Roditelji ga izgladnjivali i mučili do smrti

Magdalena i Marijus mališana su držali zaključanog u sobi od januara 2011. i više od godinu dana izgladnjivali ga i fizički maltretirali. Tek početkom ove godine dečak je zbog povrede glave izgubio svest, pa je majka monstrum pozvala telefonom hitnu pomoć. Bolničari su pronašli malog Danijela bez svesti u porodičnoj kući u Holbruksu kod Birmingema i prevezli ga u urgentni centar. Međutim, mali Danijel ipak nije uspeo da preživi i ubrzo nakon pružanja lekarske pomoći je umro u bolnici.

Obdukcijom je otkriveno da je nesrećni dečak preminuo od teških povreda glave, ali su lekari pronašli i prelome ruku, modrice i posekotine po čitavom telu. Jetra i bubrezi su mu takođe bili uništeni zbog soli koju je jeo.

Iako je par negirao krivicu za taj zločin, protiv njih je podignuta optužnica za bolesno tretiranje deteta, njegovo zanemarivanje, napuštanje i izlaganje nepotrebnoj patnji, nanošenje telesnih i psihičkih povreda, zaključavanje u sobi i hranjenje solju. Suđenje ovim monstrumima počeće u maju 2013. Njima preti kazna od po 20 godina robije, prenosi "Kurir".

Komšije ništa nisu čule

Komšije monstruma Magdalene Lužak i Marijusa Krezolek tvrde da nisu znali šta se događa sa malim Danijelom sve dok u novinama nisu pročitali vest o stravičnom zločinu. - Bili su tihi, nikada nismo čuli galamu iz njihove kuće. Danijela smo retko viđali, ali je on izgledao normalno. Stravična smrt sve nas je iznenadila i šokirala - ispričao je jedan komšija.

Pogledajte još