Snimak olupine "Kosta Konkordije" - kruzera na kome je nastradalo 32 osobe

Olupina italijanskog kruzera "Kosta Konkordija" još uvek stoji nasukana na mestu nesreće, ispred toskanskog ostrva, podsećajući tako sve na tragediju u kojoj su 13. januara 2012. život izgubile 32 osobe.

Izuzetno teška operacija izvlačenja kruzera će najverovatnije biti izvedena tek na proleće, a neposredno pred godišnjicu ove tragedije objavljen snimak CBS-a. Hrabra ekipa ove TV stanice koristila je razne načine kako bi se što više približila olupini i snimila je iznutra.

- Ta divovska stvar veća je od tri fudbalska igrališta i izgleda kao planina koja izranja iz mora. Nikad pre nisam video ništa slično - rekao je producent Rič Bonin, a prenosi "24sata.hr".

Reportaža koju možete pogledati u nastavku prikazuje palubu na kojoj su se putnici sunčali, a koja je sada okrenuta na bok. Producent je objasnio da su ove neverovatne prizore snimili zahvaljujući malim "helikopterima" na kojima su bile pričvršćene kamere, jer to je bio jedini način da se sigurno približe olupini. Ovi "helikopteri", iako podsećaju na dečije igračke su uradili neverovatan posao i omogućili celom svetu da vidi unutar ovog kruzera koji je imao tragičnu sudbinu.

- Kada shvatiš da je u januaru u jedan sat noću napolju prokleto hladno i da su ljudi koji su spavali upali u ledenu vodu, te scene tragedije te jako pogode - zaključio je producent.

Pogledajte još