Neverovatni Yahoo-odgovori na pitanje: Da li su Srbijanci bele ili neke druge rase?

"Onaj-pretraživač-koji-nije-Google" pod imenom Yahoo! poseduje pravu riznicu "bisera" u svojoj kategoriji "Yahoo! Answers" koja ulogovanim korisnicima omogućava da postavljaju pitanja na sve moguće teme koje im padnu na pamet. A odgovori, svakojaki, stižu sa svih strana, od jednako "kreativnih" korisnika istog servisa.

Iako je nekada moguće dobiti čak i precizan odgovor ako se, na primer, zapitate koja je pesma se pojavila u "toj i toj" sceni neke popularne serije, ipak ovde se neretko zaprepastite ako krenete da istražujute neke "ozbiljnije" teme.

Jedno pitanje koje je, najblaže rečeno, zaprepašćujuće na "Yahoo! Answers" postavila je izvesna osoba ili grupa osoba koji se predstavlja(ju) kao "Američki ponos" (American Pride). Pitanje glasi: Da li su Srbijanci bele ili neke druge rase? (PrtScr gore)

U obrazloženju svog pitanja "Američki ponos" piše: "Da li im treba dozvoliti da imigriraju ovde (u SAD, prim. aut.), posebno kada se razmisli o nasilju koje su počinili u Jugoslaviji? Njihovo nasilje i tamna koža me teraju da pomislim da nisu beli? Ako znate nešto o antropologiji dajte vaše mišljenje."

Usledili su sledeći odgovori, koji su ipak daleko manje "biseri" od samog pitanja.

(old_image)

Takođe, slično pitanje je postavljeno na sajtu Boardreader.com gde je očigledno "antropologe" zanimalo da je li zgodna zvezda serije "NCIS" - Saša Aleksander (pravo ime: Suzana Drobnjaković) zapravo belkinja, s obzirom da je slovenskog porekla. Evo šta su uokviru ove "razmene mišljenja" na pitanje "da li Srbe treba smatrati belcima" rekli pojedini...

(old_image)

Možda čak odgovori i nisu toliko zaprepašćujući koliko je zapravo samo pitanje, koje se čak pojavljuje i kada se na Googleu pretražuje pojam "Serbs" (Srbi). Mada gorepomenuti "Američki ponos" je bio nešto "precizniji" pa je koristio "Srbijanci".

Ključno pitanje je ipak: Šta zapravo misle ljudi koji boju kože povezuju sa nasiljem?!

Pogledajte još