NS Koncert Godine: Deset žestokih sati

Program je počeo nešto posle 16 h emitovanjem koncerta Kud Idijota sa Exit festivala 2010. Do 17h, kada je na scenu izašao S.A.R.S, velika dvorana Spensa je već bila popunjenja. Bendovi su naizmenično nastupali na glavnoj i "Bez prekida" bini, pa je publika uživala u desetočasovnom programu. Manifestacija je završena uz Sve barabe, nešto posle 3 sata iza ponoći.

Najveće oduševljene izazvali su, očekivano, bendovi Dubioza kolektiv i Hladno pivo koji su kasnije još jednom izašli na binu, zajedno sa Atheistima, Leom i Alenom iz Goblina i Saletom Verudom. Svi oni zajedno odsvirali su nekoliko pesama legendarnog pulskog benda i na taj način odali počast nedavno preminulom frontmenu Branku Črncu Tusti. "Kad sunce opet zađe" kao jedan pevalo je 8000 grla.

Na Koncertu Godine nastupali su i Impuls, Orthodox Celts, Žuta minuta, Block Out, Zaa, Eyesburn, Iskaz, Saša 21, Ritam nereda, Trula koalicija, Čovek bez sluha i Feud. Sve je proteklo u najboljem redu a organizatori najavljuju još bolji program za narednu godinu.

Pogledajte još