Privođenja u vrhu stranke "Zajedno za Šumadiju" i upravi "FK Radnički"

Kako javlja javni servis, sprovode se dve paralelne akcije i privode se direktor političke organizacije "Zajedno za Kragujevac" Zlatko Milić i vlasnik knjigovodstvenih agencija "AB2 i "Kont AB2" Žarko Biorac.

Kako se navodi oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja oštetili političku organizaciju "Zajedno za Kragujevac" za oko 185 hiljada evra, kolika je Milićeva protivpravna imovinska korist.

U paralenoj akciji pod nazivom "Komšija", kako saznaje RTS, privode se potpredsednik F.K. "Radnički 1923" i potpredsednik stranke "Zajedno za Šumadiju" Nebojša Vasiljević, generalni sekretar ovog kluba Darko Stojanović i agent FIFA Zoran Pavlović.

Oni se sumnjiče, prenosi RTS, da su zloupotrebom službenog položaja oštetili F.K. „ Radnički" za oko 500 hiljada evra, kolika je protivpravna imovinska korist Pavlovića.

U akciji koja se sprovodi na teritoriji Novog Sada i Sombora u toku je privođenje šest osoba zbog sumnje da su budžet Srbije oštetili za više od četiri miliona evra, javlja RTS.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Novi Sad privode šest osoba zbog sumnje da su, kao članovi organizovane kriminalne grupe, zloupotrebom službenog položaja, pranjem novca i utajom poreza prilikom otkupa i prodaje sekundarnih sirovina, oštetili budžet Srbije i nezakonito prisvojili više od četiri miliona evra.

Kako se navodi, akcija, koja je još u toku, sprovodi se na teritoriji Novog Sada i Sombora.

Tanjug

Pogledajte još