Sa Deda Mrazom na put oko sveta

Hiljade radara, satelita i specijalizovanih kamera „Santa Cams“ pratiće najpoznatijeg dedu na svet koji uskoro kreće u misiju podele prazničnih poklona. Vazdušna odbrambena organizacija Norad organizovala je praćenje Deda Mrazovih kočija u kojem možete učestvovati i vi putem specijalno uređenog „NoradSanta“ sajta.

U saopštenju te organizacije navodi se da će Deda Mraz tradicionalno svoju prazničnu avanturu započeti sa Pacifika da bi potom prvo posetio Novi Zeland i Australiju, prenosi „Sky News“.

Potom na red dolaze Japan, Azija, Afrika, Evropa i Severna i Južna Amerika. Celokupno magično putovanje znatiželjni će moći da prate i preko video snimka.

Da bi pridobili neverne Tome, iz Norada su saopštili da Deda Mraz zaista postoji i da to potvrđuje dokumentacija koju su sakupili tokom pola veka praćenja njegovih bajkovitih kočija.

Oni su ipak priznali da ne znaju kako Deda Mraz uspeva da se tako lako i tako brzo provuče kroz svaki dimnjak i u neverovatno kratkom vremenskom roku dostavi sve poklone mališanima širom sveta.

Deda Mrazove avanture prvi put su praćene 1955. godine.

Tada su, nenamernom greškom, pozivi dece ka specijalnom Deda Mrazovom broju preusmereni na praćenje Noradovih operativaca sa Severnog Pola.

Kompanija je odmah uočila grešku ali da ne bi pokvarila deci praznično raspoloženje izdala je saopštenje da je u pitanju Deda Mraz, te da su svi koji su pozivali broj dobijali informacije o njegovom putovanju.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još