Bor: Trinaestogodišnji dečak pokušao da skoči sa IV sprata zgrade

Dečak je pre nekoliko dana pobegao iz pančevačkog doma za maloletnike, gde je bio zbog više teških krađa, kao i preprodaje i konzumiranja narkotika.

On je došao u stan svoje bake, ali ga je ona prijavila policiji. Kada su organi reda zakucali na vrata, G. Š. se zaključao u sobi i popeo na sims preteći da će skočiti, a da će se pre toga politi flašom benzina i zapaliti i sebe i stan.

Pregovarači MUP-a,
koji su odmah pozvani u pomoć, uspeli su da nakon nekoliko sati pregovora odvrate dečaka od namere da se ubije.

Sagovornici „Alo!“ upućeni u slučaj G. Š. kažu da je sudbina bila više nego surova prema ovom detetu, koje verovatno nikada neće imati normalan život. Oni za sudbinu dečaka, za koga se zna i da je uživalac teških droga, krive njegovo teško detinjstvo.

"Kada je imao nepunih osam godina, njegov otac ga je prisiljavao da krade, počev od sitnih krađa po prodavnicama do džeparenja. Sve što bi ukrao morao je da donese ocu, a kada ga u krađi ne bi poslužila sreća, dobijao je batine, grdnje, vređanje...
Nije mogao da izdrži pritisak, pa je, da bi zaboravio stvarnost, pobegao u ono najgore - drogu. Najpre je uzimao lakše, a sada je završio sa teškim drogama. Zna se da je heroinski zavisnik. Policija mu je sada spasla život, ali hoće li to uspeti ukoliko dečak pokuša ponovo",
zabrinuti su b

Nakon što su ga spasli, G.Š. je smešten na odeljenje borske neuropsihijatrije, gde će lekari pokušati da mu pomognu.

(ALO)

Pogledajte još