Slepi pas na -40 stepeni našao vlasnike nakon pređenih 16 kilometara

Slepog psa mešanca Ebija porodica iz Ferbenksa je usvojila iz prihvatilišta i odgojila kao člana svoje porodice. Međutim, tokom snežne oluje 13. decembra, Ebi je nestao, a porodica je mislila da ga više nikada neće videti.

Ljubav i povezanost koju je Ebi osećao sa svojom porodicom nadjačala je - 40 stepeni Celzijusa koliko je na Aljasci, ali i činjenicu da je slep, pa je ovaj hrabar pas prešao 16 kilometara i našao svoju kuću.

- Ovo je čudo. Ne postoje druge reči koje to mogu da opuštu. Nismo očekivali da će se vratiti - rekla je Mekenzi Grejpengeter, Ebijeva vlasnica za ABC.

Ebija je u divljini prvobitno sreo veterinar Mark Mej.

- Pas je trčao pored nas nešto duže od kilometra, ali je uskoro posustao. Već smo imali mnogo pasa pa nismo mogli da ga povedemo. Ipak sam se nadao da će pronaći put do neke kuće - rekao je doktor Mej na čijem kućnom pragu se Ebi pojavio sledećeg dana.

- Pretpostavili smo da je lutalica. Ali ipak, sedeo je tu, pred mojim vratima, daleko od mesta gde smo ga prvi put sreli. Uveo sam ga unutra i pobrinuo se za njega. Na moje iznenađenje, na njegovom telu nije bilo promrzlina - kaže doktor Mej.

Nakon što ga je zbrinuo, doktor Mej je počeo preko medija i društvenih mreža da traži vlasnika izgubljenog psa i tako se javila porodica Grejpengeter koja je bila presrećna što im se vratio njihov ljubimac.

- Zahvalni smo celoj zajednici na pomoći. Dali su nam najbolji Božićni poklon koji smo mogli da poželimo - rekla je nasmejana Ebijeva vlasnica.

Pogledajte još