Milosavljević: Ne bavim se monopolom "Delte"

BEOGRAD, 15. april 2009. (FoNet) - Ministar trgovine u Vladi Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je danas da se ne bavi monopolom kompanije "Delta holding", čiji je vlasnik Miroslav Mišković.

"Rekao sam sve što sam imao o "Delti". Nadležne sudske instance treba da daju ocenu, neka antimonopolska komisija radi svoj posao a i ja ću se truditi da najbolje moguće radim svoj posao", rekao je ministar na otvaranju okruglog stola o zaštiti konkurencije.

Komentarišući izjavu guvernera NBS Radovana Jelašića, koji je nedavno upozorio da su maloprodajne cene veće u Srbiji nego u Nemačkoj, ministar trgovine naglašava da je reč o "ocenama bez konkretne podloge u slovima i brojkama".

"Ne bih to da komentarišem. Ima cena koje su više, ima cena koje su niže, ali mislim da ima prostora da cene idu dole i da budu primerenije našim zaradama i penzijama", poručio je ministar.

Vlada i Ministarstvo trgovine, dodao je Milosavljević, čine sve da kroz mere Vlade i subvencionisanje kamatnih stopa pomognu konkurentnost i stvore uslove za niže cene proizvoda i usluga za potrošače.

Ministar trgovine je napomenuo da Vlada "nije zadovoljna" brojem stranih trgovinskih lanaca koji su otvorili objekte u Srbiji, dodajući da su neki trgovinski lanci "do daljeg"
zamrzli već donete odluke o dolasku na tržište Srbije.

"Mi kontunuirano radimo na dovođenju 'novih igrača' na tržište Srbije. Prošlu godinu smo završili sa tri nova trgovinska lanca - 'Pjevecom", 'Tuš marketom' i 'Familija marketom'. Nismo s tim zadovoljni i očekujemo najjače evropske i svetske lance u Srbiji", rekao je Milosavljević.

Pogledajte još