Sestra Marka Cukerberga šokirana narušavanjem privatnosti na Facebooku

"Nepoznata" osoba postavila je na Twitter fotografiju koju je pronašla na privatno Facebook profilu sestre Marka Cukerberga - Rendi.

Naravno, Rendi Cukerberg, koja je napustila poziciju direktora marketinga kompanije "Facebook " i osnovala svoju kompaniju "RtoZ Media", bila je potpuno šokirana što se ovo desilo. Kako mnogi svetski mediji i blogeri pišu, "eto, čak i porodica Marka Cukerberga može da se saplete o pravila Facebooka".

Cukerbergova sestra je na svoj privatni profil na Facebooku postavila fotografiju koju je videla direktorka marketinga Keli Švajcer i postavila je na Twitter gde ju je videlo više od 40.000 njenih pratilaca. To se nije svidelo Rendi Cukerberg koja je Švajcerovoj odgovorila da je ta fotografija bila namenjena samo njenim prijateljima. Međutim, Švajcerova je rekla da je ta fotografija "iskočila" na njenom Facebook "feedu".

Kako se ovo desilo? Naime, Rendi je shvatila da ona i Švajcerova imaju zajedničke prijatelje, te je to razlog što je ova privatna fotografija izašla na "feedu" osobe koja nije njen prijatelj.

Sporna fotografija je sklonjena, a većina je reagovala vrlo oštro komentarišući kako čak ni sestra osnivača Facebooka i bivši zaposleni ove kompanije nije svesna koliko ova društvena mreža ugrožava privatnost njenih korisnika.

Pogledajte još