Masimo Savić: Beograde, hvala ti na ljubavi!

Iako smo navikli da pevači koji dođu iz drugih zemalja počinju nastupe ustaljenom frazom "Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo...", Masimo Savić je odlučio da koncert otvori rokerskim instrumentalom na gitari, a posle njega je otpevao pesmu "Siđi do reke" u čast nekadašnjeg beogradskog benda U škripcu.

- Moj dragi prijatelj, Milan Delčić Delča nije više među nama i zbog toga sam želeo ovaj radosni momenat izlaska pred publiku da posvetim njemu - rekao je posle otpevane pesme.

Nastavio je kombinovanim izvođenjem nekoliko autorskih numera sa poznatim jugoslovenskim pop-rok standardima osamdesetih godina prošlog veka. Glasom je vodio publiku od Azrinog hita “Gracija” preko “Lošeg vina” (Zdravko Čolić, Bijelo dugme) do “Mi nismo samiJure Stublića.

Prvi taktovi "Stranca u noći" doneli su erupciju oduševljenja u publici koja je, zajedno sa Masimom, otpevala pesmu do kraja. Ređali su se hitovi, a on nije krio oduševljenje i emocije koje posebno gaji prema publici u Beogradu.

- Hvala ti Beograde na ljubavi! Ovde se najlepše osećamo i svake godine se radujemo koncertu u "Sava centru". Osećam obavezu svaki put kad dolazim da vam podarim nešto novo, jer ste vi publika koja me uvek prihvati kao nekoga svog - rekao je, vidno oduševljen.

Takođe, veliki doprinos spektakularnom koncertu dali su specijalni efekti koji su, odlično ukomponovani sa Masimovim izvođenjem, doneli publici poseban užitak.

Za kraj zvaničnog dela publika je sa njim otpevala “Indiju”, a sve je definitivno završeno, posle dva bisa, uz “Krug u žitu”.

Masima su iz publike aktivno podržavali muzički kritičar Peca Popović, glumac Bane Vidaković i mnogi drugi.

Pogledajte još