Obijen azil u Boru: Gladni i agresivni psi na ulici

"Više od 30 pasa lutalica, koje smo uhvatili u gradu, bilo je u našem azilu, a nepoznati počinioci su razbili katanac na kavezu i pustili ih da opet šetaju gradom. Slučaj smo prijavili nadležnim organima, a radnici našeg preduzeća pokušaće da ih u što kraćem roku uhvate, vrate u kaveze i sklone sa borskih ulica", kaže direktor JKP "3. oktobar" Dalibor Orsovanović.

Osim brige o putevima, u ovom borskom komunalnom preduzeću imaju i obavezu zbrinjavanja pasa lutalica, u službi ZOO higijena. Pasa je, čini se, iz godine u godinu sve više.

Anica Đurić, potparol Policijske uprave u Boru rekla je Tanjugu da je katanac na kavezu razbijen i slučaj je prijavljen policiji, koja intenzivno radi na rasvetljavanju činjenica i okolnosti vezanih za ovaj slučaj.

Nedostatak hrane u zimskim danima čini pse bez doma agresivnim, i njihovo puštanje nosi veliki rizik i veliku odgovornost, jer mogu da nanesu opasne povrede slučajnim prolaznicima.

Opština Bor je ove godine, za odštetu od ujeda pasa lutalica, sudskim putem isplatila 27 miliona dinara, a od 2009. godine do danas oko 85 miliona

Pogledajte još