Serija "Na putu za Montevideo" u novogodišnjoj noći na RTS 1

Prva od 9 novih epizoda TV serije "Montevideo, Bog te video" pod nazivom "Na putu za Montevideo", čiju režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić, a produkciju kuća "IntermediaNetwork" premijerno će premijerno prikazana 31. decembra na prvom programu RTS-a, u 20h. Ostale epizode ove nove serije biće emitovane od 13. januara, svake nedelje, u 20h.

FOTO GALERIJA: Predstavljanje serije "Na putu za Montevideo" i druženje sa ekipom u Hotelu "Admiral"

- Velika su očekivanja. Nije lako posle jednog takvog uspeha nastaviti. Dugo sam ubeđivao producenta da uopšte ne radimo nastavak, jer sam mislio da je jako teško ponoviti nešto što je toliko uspelo. Činjenica da radite nešto što se nastavlja, nije lak početak. Trebalo nam je vremena da napravimo nešto što neće biti nastavak, već samo po sebi umetničko delo. Da li smo uspeli - ne znam. Imam veliku tremu, možda čak i veću nego pred prvi deo - kaže Bjelogrlić o očekivanjima koja publika ima nakon uspešnog prvog dela filma.

Radi se o novom materijalu koji opisuje samo putovanje naših reperezentativaca od Beograda do Montevidea. Dogodovštine mladih fudbalera i njihovog tima, koje će biti predstavljene u seriji "Na putu za Montevideo" odnose se na onaj deo priče ove fudbalske sage koji je smešten između dva filma.

- Pre tačno dve godine bila je premijera filma "Montevideo, Bog te video". Pre godinu i po dana smo počeli da radimo na nastavku i evo, sada možemo da najavimo nove epizode koje smo nazvali "Na putu za Montevideo". To je serijal od novih devet epizoda koji će nastaviti tamo gde je "Montevideo, Bog te video" stao i uvesti nas u film. Sam naziv ima svoj simbolički nivo, jer se serija bavi putovanjem kada su junaci "Montevidea" putovali deset dana vozom, a skoro mesec

Premijera filma "Montevideo, Bog te video 2", kako najavljuje reditelj Bjelogrlić, najverovatnije će biti u aprilu 2013. godine.

dana brodom, jer tada nije bilo lako doći do Južne Amerike. Taj deo priče smo stavili u seriju koja će biti tranzicija od prvog filma do drugog filma - kaže reditelj Dragan Bjelogrlić o seriji "Na putu za Montevideo" koja je svojevrstan uvod u ono što publiku čeka, kako je najavio, najverovatnije u aprilu 2013. za kada je zakazana premijera drugog dela filma.

(old_image)

Serija "Na putu za Montevideo", kako kaže Bjelogrlić, će biti i "žanrovska tranzicija" i objašnjava:

- Serija će početi otprilike onako kako smo završili - žanrovski, stilski, estetski, pa će prve epizode ličiti na prvi deo filma. Međutim, sledeće epizode će publiku polako žanrovski uvesti u drugi deo koji će se dosta razlikovati od prvog.

Kako je najavljeno, serija "Na putu za Montevideo" pratiće uzbudljivo putovanje koje je počelo vozom od Beograda preko Hrvatske, Austrije, Švajcarske i Lihenštajna sve do Francuske i marsejske luke gde su se ukrcali na prekookeanski brod "Florida" da bi nastavili putovanje do Montevidea.

Pored već poznatih zvezda "Montevidea", poput Miloša Bikovića, Aleksandra Radojičića, Petra Strugara, Viktora Savića, Vojina Ćetkovića, Nikole Đuričkog, Nebojše Ilića, Predraga Vasića i drugih, u novim epizodama publika će gledati i nove glumce. Ekipi fudbalera se pridružuje Ivan Zekić u ulozi poznatog fudbalskog profesionalca Ivice Beka, a tu je i manekenka Nataša Vojinović, poznatu hrvatsku glumicu starije generacije Božidarku Frajt, njenu ćerku Bojanu Gregorić, zatim Gorana Navojca i Filipa Šovagovića, slovenačkog glumaca Alžana Pelesića, kao i Grka Corcogloua Stratosa.

(old_image)

Jedna od "starih" zvezda filma/serije "Montevideo, Bog te video" je i Viktor Savić koji kaže da su "momci proveli tri i po godine zajedno radeći na ovom projektu" i to u najboljoj mogućoj atmosferi.

Na press konferenciji serije "Na putu za Montevideo", Nevena Povrenović ispred producenta "IntermediaNetwork", predstavila je Nadlanu.com kao oficijelnog online partnera projekta "Montevideo, Bog te video".

- Za ove tri i po godine se među nama apsolutno ništa nije promenilo, osim što je nas odnos rastao u dobrom smeru. Neverovatno je da se 11 muškaraca između 20 i 30 godina bukvalno ni jedanput nisu nešto ozbiljnije posvađali, a pre toga se manje-više nismo poznavali. Mi smo kao razred, pravi fudbalski tim. Sve na setu funkcioniše kao u nekom "Fudbalskom savezu", ali jednom normalnom i zdravom gde postoji uzajamna podrška i poverenje - kaže glumac Viktor Savić o odnosima u glumačkoj ekipi koja već godinama radi zajedno na projektu "Montevideo, Bog te video" i koja se, kako duhovito kaže, "raduje što će uskoro moći da se ošiša".

(old_image)

Pored devet novih epizoda pod nazivom "Na putu za Montevideo", publika će imati priliku i da se podsetih prethodne serije čije epizode će biti reprizno prikazivane svakog dana pre početka emitovanja priče o putovanju za Montevideo.

Foto: Kadrovi iz serije "Na putu za Montevideo"/Saša Džambić

Pogledajte još