Jankovićeva i Ivanovićeva predvode Srbiju protiv Španije

BEOGRAD, 15. aprila 2009. (Beta) - Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš odlučio je da će protiv Španije u mečevima za popunu Svetske A grupe igrati Jelena Janković, Ana Ivanović, Ana Jovanović i Aleksandra Krunić, saopštio je Teniski savez Srbije.

Jankovićeva je četvrta na WTA listi, Ivanovićeva sedma, Jovanovićeva 237. u singlu, a 467. u dublu, dok je Krunićeva 34. juniorka sveta.

Selektor Španije Migel Margets Lobato odlučio je da protiv Srbije igraju Anabel Medina Gariges - 20. u singlu i 4. u dublu, Marija Hoze Martinez Sančez - 51. u singlu, 16. u dublu, Lurdes Domingez Lino - 87. u singlu, 84. u dublu i Nurija Ljagostera Vives - 89. u singlu i 15. u dublu.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izjavio je danas povodom predstojećih mečeva sa Španijom da je forma Jelene Janković i Ane Ivanović "u porastu".

"Srbija je jedna od retkih reprezentacija u svetu koja može da se pohvali sa top ten igračicama kao što su Jelena i Ana. Forma naših reprezentativki je u porastu. Jelena je prelaskom na šljaku pronašla ritam igre koji joj nedostajao tokom celog prvog dela sezone", rekao je Vraneš.

U saopštenju Teniskog saveza Srbije, on je podsetio da je Jankovićeva osvojila prošle nedelje u Marbelji 10. titulu u karijeri, kada je u polufinalu i finalu savladala dve najbolje teniserke Španije.

"Ana je zabeležila sjajan rezultat u Indijan Velsu, na terenu sada izgleda bolje nego početkom godine i izvesno je da se vraća. Sve je bliža svojoj staroj igri i treba da nastavi da diže formu u sadašnjem ritmu", dodao je Vraneš.

Prema njegovim rečima i Ana Jovanović beleži uspehe i približava se ulasku među 200 najboljih na svetu.

"Zbog povrede koja je mučila nekoliko sedmica i zbog koje je imala pauzu, iz tima će ovaj put izostati naša najbolja mlada teniserka Bojana Jovanovski i na mestu četvrte igračice biće mlada i veoma perspektivna Aleksandra Krunić", rekao je Vraneš.

On je dodao da je Krunićeva odigrala seriju juniorskih turnira na šljaci i ostvarila dobre rezultate, kao i da je trenutno 34. juniorka sveta.

"Pomalo iznenađuje potez selektora španskog tima Lobate, koji je izostavio sa spiska drugi reket njegovog tima Karlu Suarez Navaro, ali možda je to samo stvar taktike i možda će ona da se pojavi na prvom treningu. Imamo pravo izmene dve igračice sat vremena do početka žreba tako da su sve kombinacije moguće", rekao je Vraneš.

Selektor Srbije naglasio je da Španija ima pet igračica među 100 na svetu, a dve u najboljih 10 u dublu.

"Najbolje i najopasnije su Anabel Medina Garigez i Karla Suarez Navaro koje odlično igraju na šljaci. Najvažnije je da su naše igračice zdrave, da imamo svoj ritam i kao i uvek idemo na pobedu", rekao je Vraneš.

Reprezentacija Srbije okupiće se 21. aprila u Ljeidi.

Mečevi sa selekcijom Španije igraće se 25. i 26. aprila u Ljeidi.

Pogledajte još