Kontroverzna naslovica španskog magazina: Transrodni model odeven kao Mišel Obama

Mišel Obama svojim stilom (a i ponekad modnim promašajima) inspiriše mnoge. Ovog puta, prva dama SAD je bila inspiracija stilisti Bredu Goreskom i transrodnom modelu Koni Fleming koji su odlučili da je na svoj način predstave na naslovnici "trans" magazina o stilu "Candy", koji izlazi u Španiji od 2009. godine u ograničenim tiražima.

Peti broj kontroverznog magazina izazvao je pravu buru komentara predstavljajući "mušku" gospođu Obama u elegantnoj haljini sa biserima oko vrata i pratećim naslovom "The Candydate" koji je "igra reči" nastala od izazovnog naziva magazina i reči "kandidat(kinja)". Posebnu pažnju je izazvala činjenica da se ona/on zaklinje nad Biblijom, kako to čine predsednici SAD.

Pored ove fotografije, na drugoj "transrodna Mišel Obama" je odevena u belu haljinu sa elegantnom ogrlicom i američkom zastavom u rukama.

Vlasnik magazina "Candy" Luis Venegas motiv za naslovnicu objašnjava sledećim rečima:

- Sećam se kada se početkom 2007. trka za kandidate Demokratske stranke svela na dva "kontroverzna" stereotipa do tad nikad viđena na predsedničkim izborima: crnca, Baraka Obamu, i, ženu, Hilari Rodam Klinton. U tom trenutku sam pomislio kada će doći vreme da padnu ti zastareli zidovi i da u Beloj kući živi, na primer, crna transseksualna žena?

Na prethodnim naslovnicama magazina "Candy", pažnju javnosti izazivali su glumac Džejms Franko odeven kao transvestit, kao i androgini model Andrej Pejić.

(old_image)
Pogledajte još