Koncert AC/DC u Bukureštu prevara fantomske firme

BUKUREŠT, 15. aprila 2009. (Beta-AFP) - Koncert australijske rok grupe "AC/DC", najavljen za kraj maja u predgrađu Bukurešta, zapravo je prevara koja je umalo donela tri miliona dolara fantomskoj firmi Plejkul, objavile su u sredu rumunske novinske agencije.

Australijski bend, koji u Rumuniji ima veliki broj obožavalaca, trebalo je da bude glavna atrakcija dvodnevnog festivala na otvorenom Bukurešt rok arena, kojeg su mediji nazvali "rumunskim Vudstokom". Ipak, na sajtu grupe danas je objavljen demanti nastupa benda u Bukureštu, zbog čega je kompanija zadužena za prodaju karata Tiketpoint otkazala festival.

"Da se plan firme Plejkul ostvario, prevarom bi stekli tri miliona evra", kazao je agenciji Mediafax Andrej Tuturuga iz Tiketpointa. Po njegovim rečima, oko 8.000 ljudi koji su kupili ulaznice, po ceni od 25 do 200 evra, dobiće novac natrag. "Odmah po demantiju grupe, pokušali smo da stupimo u kontakt sa predstavnicima Plejkula, ali se oni više ne javljaju na telefon", kazao je Tuturuga i dodao da vlasnicima fantomske firme nije prosledio dosadašnju zaradu od prodaje karata - 250.000 evra -, što su ovi tražili. Prema navodima rumunskih medija, Plejkul je firma koju je u martu u Bukureštu registrovao jedan državljanin Izraela.

Pogledajte još