Top deset najblesavijih venčanja u 2012!

Venčanje iz budućnosti

Amanda Volf i njen verenik (sada suprug) Grant Engler na svoje venčanje su– doleteli!
Oni su iznajmili par džet-pekova na vodu za neverovatnih 90.000 dolara kako bi stigli do svatova na kalifornijskoj plaži Njuport bič. Planiranje samog venčanja za mladu je bio mačji kašalj s obzirom da se ona inače profesionalno bavi time.

Tviter

Kendan Kenik i turski mladoženja Kengizhan Kenik koji su inače veoma spretni korisnici Tvitera sklopili su brak upravo putem te društvene mreže. Oni su prvi par koji je to učinio, a s obzirom da se Kelik profesionalno bavi društvenim medijima, one koji ga znaju to verovatno i nije začudilo. Ono što ih je možda ulovilo malo nespremne je činjenica da je i sveštenik celu ceremoniju obavio upravo putem Tvitera.

Venčali se 23 puta

Jedan par je odlučio da se venča ne jednom, već 23 puta na 23 različita mesta. Svi oni kojima je priprema za sklapanje braka ostala u sećanju kao strašna noćna mora sada se verovatno hvataju za glavu i pitaju kako je moguće da je to neko uradio 22 puta više nego oni. Liza Gant i Aleks Peling su već bili mladenci u više od deset zemalja, a plan im je da se venčaju 90 puta za tri godine – i za sad im prilično dobro ide.

Dok ih smrt ne rastavi

Kad vam brak počne na groblju morate da se zapitate koliko će potrajati i hoćete li uopšte preživeti svadbu. Deni Wolr i Rendi Kjarlend su odlučili da se venčaju na ovako neobičan način kako bi bili bliže svojim preminulim roditeljima koji svi počivaju na istom groblju. Neobičan izbor, ali u današnjem svetu teško da bismo mogli da kažemo kako se radi o najčudnijoj stvari za koju smo čuli.

Zapaljivo venčanje

Ana i njen suprug Kristos Karalis su tipični mladenci koje je u nezgodno vreme pogodila ekonomska kriza. Njih dvoje su se venčali u Grčkoj – na benzinskoj pumpi. Za ovaj zapaljiv izbor sumnjivih mirisa Karalisi su se odlučili isključivo kako bi uštedeli – naime, mladoženja je vlasnik benzinske pumpe.

Lakše se diše

Entoni i Bob Eving su strastveni planinari, pa su odlučili da se venčaju na 300 metara nadmorske visine – na južnom vrhu planine Seneka Roks u Zapadnoj Virdžiniji. Pretpostavljamo da tokom ceremonije nije bilo orgulja, već da su im muziku pravili krikovi orlova u prolazu.

Brak je ludnica

Alisia i Rob Konover su nakon 25 godina braka odlučili da obnove zavete – u napuštenoj ludnici za neizlečive slučajeve u Illinoisu. Pretpostavljamo da se radi o šaljivoj simbolici.

Gde još niko nije bio

Neistražena područja su specijalnost ljubitelja 'Zvezdanih staza'. Džosi Sokertop i Šon Gustavson nisu obukli samo uniforme iz te naučnofantastične franšize – za venčanje koje se održalo na samoj londonskoj konvenciji nosili su maske kako bi izgledali kao pripadnici klingonske rase.

Šta se dogodi u Vegasu – ne ostaje u Vegasu?

Las Vegas je uvek bio poznat po venčanjima, ali čak i njihove tradicionalne ceremonije su uspele da dožive dodatno skraćivanje. Najnoviji trend je – "venčanje na ulici". Stefani i Keli Taker su se venčali za samo 99 dolara i to za nepunih 15 minuta. Iako cela stvar možda ne zvuči kao vrhunac romantike, srećni par je prezadovoljan s jeftinim sklapanjem braka jer su oboje pretrpeli znatne finansijske gubitke, a ovako su ipak mogli sami da plate još i odlazak na koncert posle venčanja. Šta više, karte za koncert su sigurno koštale više nego cela ceremonija.

Vrednosti do kojih držimo

Eva Džejms i Deril Pitman su se venčali u prodavnici "Prava vrednost" jer su se tamo prvi put sreli. Srećni par je čak sekao i tortu, a deveruše su hvatale buket između bušilica i električnih roštilja. Ako su započeli novi trend, možemo očekivati da će i nas jednom pogoditi buketić dok tražimo alat u nekoj od velikih samoposluga.

(24sata.rs)

Pogledajte još