Gde političari slave Novu godinu?

Svi pak kažu da da će im Nova godina dobro doći da se odmore od svakodnevne politike.

Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja, rekao je za Kurir da još nije odlučio gde će ići za Novu godinu, ali je dodao da će sigurno biti u društvu prijatelja s kojima će se veseliti uz dobru pesmu. 1. januar će, kako kaže, po tradiciji, provesti na nekom gradilištu s putarima.

Nevena Adžemović, poslanica u skupštini Srbije kaže da će Novu godinu dočekati u krugu porodice. Ona kaže i da obožava da kupuje poklone koje stavi ispod jelke.

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac takođe planira da Novu godinu dočeka u svom domu, u kom će sa decom čekati Deda Mraza.

Ministar Rasim Ljajić će, kako kaže, praznike provesti u porodičnoj kući u Novom Pazaru, gde će za svoju decu i bratance spremati paketiće.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović kaže da će novogodišnju noć provesti kod svoje dece, spremajući im kulinarske specijalitete i čuvajući unuke. U mislima će, kako je rekla, biti sa dežurnim ekipama zdravstvenih radnika.

Dragomir Karić, potpredsednik Pokreta Snaga Srbije za Novu godinu ide u Pećku patrijaršiju, a taj praznik će proslaviti sa suprugom, majkom i taštom. On je rekao i da tradicionalno on i njegova porodica poklone ne kupuje, već jedni drugima upućuju lepe želje za dobro zdravlje i napredak porodice.

Danica Drašković, supruga lidera SPO-a novogodišnju noć će provesti u najužem krugu porodice. Kaže da je poklone kupila, ali simbolične jer one skupe ne kupuje.

Borko Stefanović, šef pšoslaničke grupe DS u Skupštini Srbije kaže da je od silnih obaveza zaboravio na doček Nove godine. On dodaje da se nada da će bar uspeti da se odmori. "Što se tiče poklona, ni o tome nisam razmišljao, ta euforija mi je nekako više za decu", kazao je on.

A Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine i predsednik JS, kaže da nikome, osim unucima, ne kupuje poklone. "Već 17 godina Novu godinu slavim na Kopaoniku pa će i ove godine biti tako. Volim da se skijam pa ćemo supruga i ja nekoliko dana uživati na ovoj planini", dodao je on.

Izvor: Kurir

Pogledajte još