Ivo Josipović: Posle izjave Nikolića, tek sad se nećemo videti

"Teško je zamisliti da bi u svetlu takvih izjava susret dvojice predsednika bio uspešan. Mi ćemo se sresti kad budemo sigurni da možemo poslati neku pozitivnu poruku", rekao je hrvatski predsednik u nedeljnoj emisiji HTV-a "Tema dana", a prenosi Jutarnji list.

List prenosi Nikolićevu izjavu u nedavnom intervjuu Tanjugu rekao da Hrvatska i BiH u vrhu države imaju ljude koji ne žele saradnju sa Srbijom.

"Oni traže izgovor da ne sarađuju sa Srbijom, Hrvatska ima tužbu za genocid, ima otvoren put ka EU i samo bi joj još nedostajalo da sa Srbijom počne da pregovara o imovini Srba, neisplaćenim penzijama i otetim stanovima. Ili o Oluji zbog koje Hrvatska slavi, umesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice", izjavio je Nikolić.

Josipović s druge strane odgovara da i njegova zemlja tuguje zbog Srebrenice. "Priznajemo da je reč o genocidu što predsednik Nikolić ne čini", rekao je hrvatski predsednik.

"Naravno da slavimo Oluju kao našu pobedu kojom je dokrajčen san i ambicija velike Srbije, a pritom žalim za svakom nevinom žrtvom uključujući sve one srpske civile koji su ili poginuli ili bili žrtve zločina koje hrvatsko pravosuđe mora kazniti", dodao je.
Pogledajte još