Zorana Mihajlović: U 2013 neće biti med i mleko!

Srpska napredna stranka poručila je da će njeni prioriteti u 2013. godini biti smanjenje nezaposlenosti i nastavak borbe protiv kriminala i korupcije.

Funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović rekla je da 2013. godina "neće biti med i mleko", ali da je stranka spremna da se bori sa problemima.

Govoreći o ekonomskim i socijalnim problemima u Srbiji, Mihajlović je rekla da se oni ne mogu rešiti preko noći, ali da je SNS spremna da nastavi da rešava te probleme.

- Želimo da živimo u državi u kojoj su svi građani jednaki, i ne dele se po tome koliko novca imaju - rekla je ona.

Ministarka enegretike Zorana Mihajlović izjavila je da će prioriteti u energetskom sektoru u 2013. godini biti izgradnja bloka B-3 termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu, kao i izgradnja hidroelektrane Bistrica i malih hidroelektrana sa ciljem da Srbija postane energetski bezbedna država.

Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica SNS, rekla je na konfernciji za novinare u sedištu stranke da želi da se sledeće godine, umesto potpisivanja memoranduma o razumevanju, govori o potpisivanju ugovra za izgradnju novih objekata.

- Ono što je prioritet u oblasti energetike, pored TENTA B3, biće i izgrađnja hidroelektrane Bistrica, malih hidroelektrana i razgovori u vezi sa Đerdapom 3 - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je ukazala da će to omogućiti Srbiji da postane energetki bezbedna država, ali da to ne može da se dogodi od jednom.

Izvor: Beta, Tanjug

Pogledajte još