Obamin tvit "Još četiri godine" najomiljeniji je u 2012. sa preko milion ritvitova i fejvova

Na prvom mestu liste "Zlatnih tvitova" (Golden Tweets), koju je objavila društvena mreža "Twitter", suvereno vlada tvit predsednika SAD Baraka Obame od 6. decembra koji je objavio nakon svog reizbora na ovu poziciju.

Osim što je najomiljeniji tvit 2012. godine, Obamina objava "Four more years" je i najšerovaniji tvit svih vremena.

Tvit "Još četiri godine" (Four more years) koji je pratila, takođe, izuzetno šerovana fotografija zagrljaja sa suprugom Mišel, više od 820.000 puta je ritvitovan, a preko 300.000 korisnika označilo ga je "fejv zvezdicom" kao omiljeni twit.

Drugo mesto, iza predsednika Obame, zauzeo je "predsednik među tinejdž zvezdama" 18-godišnji pevač Džastin Biber. Njegov tvit "Počivaj u miru Avalana. Volim te. (R.I.P. Avalanna. I love you) koji je napisao za svoju šestogodišnju obožavateljku koja je preminula od raka mozga, ritvitovan je oko 200.000 puta.

(old_image)

Nakon dirljivih tvitova, "bronzana Twitter medalja" pripala je jednom "psovaču" - igraču američkog fudbala i članu tima "Green Bay Packers" T. J. Langu. Njegov tvit "Je** se NFL. Kaznite me i iskoristite novac da platite prave sudije" (F**k it NFL.. Fine me and use the money to pay the regular refs.) dobio je skoro 100.000 ritvitova.

Među najritvitovanijim tvitovima 2012. godine našli su se oni o Olimpijskim igrama u Londonu, MTV-jevim muzičkim nagradama, o EURO-u 2012, uraganu Sendi, utakmici između FK Barselone i FK Čelzija, kao i vest o smrti Vitni Hjuston.

Tokom 16 dana trajanja Olimpijskih igara u Londonu na tu temu je tvitovano više od 150 miliona tweetova, dok je samo 6. decembra kada su održani predsednički izbori u SAD-u objavljeno više od 31 milion tvitova. Od 27. oktobra do 1. novembra više od 20 miliona tvitova bio je posvećeno razornom uraganu Sendi, dok je 11. februara putem 10 miliona tvitova šerovana vest o smrti Vitni Hjuston.

Pogledajte još