Ivanišević državni prvak bez poraza

KRAGUJEVAC, 15. aprila 2009. (Beta) - Velemajtor Ivan Ivanišević odbranio je titulu državnog prvaka Srbije, osvojenu prošle godine u Mataruškoj Banji, bez ijednog poraza na prvenstvu koje je završeno u Kragujevcu.

Ivanišević je zabeležio 10 pobeda i tri remija u 13 kola i sa 11,5 poena osvojio prvo mesto. Remizirao je protiv Siniše Dražića, Miloša Perunovića i danas, posle velike borbe, sa Bobanom Bogosavljevićem.

U 13. kolu, remijem su još završene partije Miladinović - Sedlak i Zlatić - Rajković, dok je Damljanović naneo prvi poraz Dražiću, Perunović je savladao Šarenca, Vučković je bio bolji od Antića, a Pikula od Popovića.

Drugo i treće mesto podelili su Siniša Dražić i Miloš Perunović sa po 8,5 poena, a četvrto i peto Dejan Pikula i Bojan Vučković sa po osam poena.

Šesto i sedmo mesto dele Igor Miladinović i Boban Bogosavljević sa po sedam poena, dok je osmi Dejan Antić sa 6,5 poena.

Deveto mesto zauzeo je Branko Damljanović sa devet poena, 10. i 11. su Dušan Rajković i Nikola Sedlak sa po pet, dok 12. i 13. mesto dele Ivan Šarenac i Mihailo Zlatić sa po 4,5 poena.

Poslednji je Aleksandar M. Popović sa 1,5 osvojenih poena.

Od pratećih manifestacija, na vikend turniru povodom Dana Kragujevca, među 70 učesnika, pobedili su Milanović, Nestorović, Arsović, Ristić i Kizov sa po sedam poena, dok je na otvorenom rejting turniru, u konkurenciji 53 takmičara, najbolji bio Branko Tadić.

Pogledajte još