Slovenci na dočeku – Beograd nije onako super kako su nam pričali, ali rakija je odlična

0

Samo u okviru jedne turističke agencije u Beograd je stiglo 1.200 Slovenaca, na doček 2013, a procenjuje se da ih je u novogodišnjoj noći u prestonici bilo oko 8.000. Oni koji su prošlu noć proveli u hotelu "Slavija", tvrde da su se odlično proveli, dok su oni koji su se odlučili za Trg republike ostali razočarani.

Bili smo na Trgu i nije nam se dopalo, Beograd nije onako super kao što su nam pričali – bila je jednoglasna grupa od sedmoro mladih ljudi koji su stajali ispred autobusa i čekali da krenu nazad za Sloveniju, a na naše pitanje da li će ponovo doći u Beograd, nekoliko njih je samo odmahnulo glavom.

Koordinator ove grupe od 1.200 Slovenaca, Alijaž Novosel, kaže ipak, da je u hotelu za doček bilo jako veselo, piše Blic.

Bila su dva stejdža na kojima smo slušali i haus i rok i narodnjake. Pored pevača imali smo plesačice, kao i naše animatore a u ponoć smo se svi okupili na jednom stejdžu i zajedno odbrojavali – objašnjava Novosel.

Jedan od turističkih vodiča, Nejts Nemec, kome je ovo bio peti za redom doček u srpskoj prestonici, kaže da se odlično proveo i da ne planira da menja destinaciju.

Na dočeku je bilo živo i puno pozitivnih ljudi, a bilo je i odlične rakije – kaže Nemec i dodaje da se po njegovom promuklom glasu najbolje primećuje koliko je noćas uživao.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.