Porodica preminule Indijke: Svi njeni silovatelji moraju na vešala!

Ovim rečima je otac mlade Indijke koja je preminula od posledica grupnog silovanja i premlaćivanja opisao njene poslednje Svesne trenutke, koje je proveo uz nju na odeljenju intenzivne nege, javljaju strani mediji.

Mlađi brat preminule studentkinje medicine (23), čiji indentitet nije objavljen kako bi porodica bila zaštićena, a koja je u javnosti dobila nadimak "Nirbaja" (Neustrašiva), dao je intervju za "Indijan ekspres tudej", u kome tvrdi da porodica veruje da je njegova sestra mogla da bude spasena da je na vreme preneta u singapursku bolnicu “Maunt Elizabet”, poznatu po uspešnim višestrukim transplatacijama organa, gde je provela poslednja četiri dana života.

U toj bolnici su, naime, viši higijenski standardi, te su infekcije koje su na kraju dovele do otkazivanja organa i prestanka rada srca Neustrašive možda mogle da budu sprečene. Njegova sestra je, međutim, u tu bolnicu prebačena tak kada joj je život već visio o koncu. Ništa što su lekari tada preduzeli nije moglo da bude od pomoći.

- Bila je veoma jaka. Uvek je govorila da čovek zlodela ne treba da trpi, već da se bori protiv njih. Kada je primljena u bolnicu ispričala mi je da se borila koliko god je mogla. Ujedala ih je, šutirala, udarala. To ih je razbesnelo i čula ih je kako mrmljaju: "Mar do ise" (ubij je). Kada su je izbacili iz autobusa mislili su da je mrtva. I njen mladić je bio hrabar. Kazala mi je da ju je branio sve dok nije izgubio svest - ispričao je brat preminule u intervjuu.

Brutalno silovanje i smrt nesrećne devojke izazvali su talas ogorčenih protesta širom Indije
Povrede su bile tolike da su lekari očekivali da će Neustrašiva brzo umreti, ali su joj njen duh i volja za životom dali snage da istraje danima. Imala je teške povrede glave i unutrašnjih organa, a uskoro je dobila i gangrenu creva, koja su skoro potpuno morala da budu odstranjena. Sve zajedno je, na posletku, bilo previše za njeno izmrcvareno telo.

- Naša borba tek počinje. Tražimo da svi optuženi budu obešeni i borićemo se za to do samog kraja - kaže brat Neustrašive.

Njegov stav podržavaju hiljade Indijaca koji već danima protestuju na ulicama, pale sveće i zahtevaju najstrožu kaznu za počinitelje gnusnog dela, kao i hitno pooštravanje kazni za silovatelje i bolju zaštitu žena od nasilja u celoj Indiji. Sva je prilika da će većina ovih zahteva biti ispunjena i da smrt Neustrašive neće biti uzaludna.

Sva šestorica silovatelja, od kojih je jedan maloletan, optužena su za ubistvo, a podršku i saučešće porodici su prilikom povratka posmrtnih ostataka u zemlju izrazili premijer Mamohan Sing i šefica vladajuće Kongresne stranke Sonja Gandi.

U međuvremenu, indijski Kongres je sastavio nacrt zakona koji za silovatelje predviđa hemijsku kastraciju i kaznu zatvora od 30 godina, i ovaj dokument će do kraja januara biti uručen ministru pravosuđa.

Pogledajte još