Stiže Vlada Budala: Odobreno izručenje Vladimira Milisavljevića Srbiji!

0

Španski sud odobrio je izručenje Vladimira Milisavljevića, poznatijeg kao "Vlada Budala", jednog od osuđenih za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića. On je uhapšen 9.februara zajedno sa Lukom Bojovićem i Sinišom Petrićem.

Španski nacionalni sud odobrio je danas izručenje Srbiji Vladimira Milisavljevića, jednog od osuđenih za ubistvo srpskog premijera Zorana Ðinđića 2003. godine, saopšteno je danas u Madridu.

Španska policija je Milisavljevića, poznatog po nadimku Vlada Budala, uhapsila 9. februara u Valensiji zajedno s Lukom Bojovićem i Sinišom Petrićem.

Milisavljević je u odsustvu pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora za krivična dela koje je izvršio kao pripadnik “Zemunskog klana” i na 35 godina zatrvora zbog učesća u ubistvu Zorana Đindjića.

Vlasti u Beogradu su zatražile u martu od španskog pravosudja ekstradiciju Milosavljevića. Srpsko pravosudje je tada Španiji poslalo dosije od skoro 2.000 strana o Milosavljeviću, Bojoviću i Petriću.

Za sada nisu saopšteni drugi detalji, pa ni o eventualnom izručenju Bojovića.

Španski sud je u novembru 2012. godine već doneo odluku o izručenju Petrića. Srpski pravosudni organi tržili su izručenje sve trojice.

Španska policija je 9. februara 2012. godine u Valensiji uhapsila Luku Bojovića, Vladimira Milisavljevića zvanog “Vlada Budala”, Sinišu Petrića zvanog “Zenica” i Vladimira Mijanovića zvanog “Zuba”.

(Izvor: Telegraf )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.